Budinca impachetata de dovlecei

Budinca impachetata de dovlecei

Budinca impachetata de dovlecei

Imi place foarte mult acest fel de mancare. Este foarte sanatos si are si un aspect simpatic, ca sa nu mai zic ca titlul este cat se poate de potrivit. Foarte multa lume nu este atasat de dovlecei, dar eu din contra sunt fanul lor numarul unu. Intr-adevar, asa simpli nu ma atrag dar intotdeauna in combinatie cu ou si branza, nu au cum sa nu fie extraordinari. Iata deci, alt mod de gatire al lor. In traista trebuie sa agonisiti urmatoarele:

Budinca impachetata de dovlecei
Ingrediente:

3 dovlecei lungi
2 rosii
3 oua
3-4 catei de usturoi
300 grame branza de vaci
1 lingura rasa de faina
cascaval ras dupa placere si gust
piper si sare

Se curata dovleceii si se taie felii pe lung. Se oparesc in apa clocotita, cam vreo 5 minute, dupa care se scurg pe un servet. Se bat doua oua cu sare si piper, se spala rosiile si se taie cubulete mici, iar usturoiul se curata si se toaca marunt.

dovlecei rosii si usturoi

Ouale batute se amesteca cu branza de vaci, rosiile, usturoiul si lingura rasa de faina. Un vas rotund sau oval, se unge cu unt, apoi aranjam feliile de dovlecel pornind din mijloc spre marginea vasului, astfel incat sa acoperim toti peretii.

branza cu oua batute amestec branza dovlecei
Amestecul de branza il punem si pe el in interiorul dovleceilor. Intoarcem varfurile la feliile de dovlecel peste umplutura, astfel incat sa iasa o traista frumoasa de dovlecei.Ultimul ou il batem pana la ultima sa suflare si-l prelingem pe toata suprafata budincii noastre.

Budinca impachetata de dovlecei Budinca impachetata de dovlecei

Dam la cuptorul incins in prealabil, cam  25 de minute. Scoatem si presaram cascaval ras, dupa care mai lasam in cuptor 1-2 minute.

cascaval Budinca impachetata de dovlecei

Iata traista mea cu dovlecei, pe cat de aratoasa, tot pe atat de gustoasa !

Budinca impachetata de dovlecei

Budinca impachetata de dovlecei

Leave a comment