Cred ca v-ati obisnuit cu obsesia mea pentru fructe si legume de sezon. Si cum timpul pentru visine si cirese a cam trecut, a venit vremea caiselor. Daca nu va suparati, o sa va bombardez cu retete despre, pentru si cu… caise. Prajitura ce urmeaza este o prajitura eleganta, nu una repezita cum imi place mie sa zic. Cu aceasta prajitura va puteti fali in fata prietenilor.Nu va face cu ochiul?
Prajitura cu caise
Ingrediente:
Blat:
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri ulei
4 linguri faina
Crema si Jeleu
500 grame caise
300 grame iaurt
300 grame frisca lichida smantana
6 linguri zahar pudra si 4 linguri zahar tos
300 ml apa
3 plicuri gelatina
Se amesteca galbenusurile cu uleiul si cu faina si o lingurita praf de copt. Se bat albusurile spuma, se adauga cu grija, putin cate putin, Ā zaharul. Se introduce in cuptorul bine incins, pentru 30 de minute. Se inteapa cu scobitoarea blatul si atunci cand iese curata, s-a copt. Se face intre timp un compot din 300 ml apa si 4 linguri zahar tos. Se lasa la racit si cu 200 ml din acest compot se insiropeaza blatul.
Se bate frisca, se adauga iaurtul peste frisca si caisele din compot, pasate. Se omogenizeaza totul bine si se dizolva 2 plicuri gelatinaĀ in 4 linguri de apa. Gelatina dizolvata se incalzeste putin si se incorporeaza in crema, care se toarna peste blat, cand acesta s-a racit. Se introduce la frigider.
In compotul ramas se adauga un pliculet de gelatina si se Ā incalzeste putin. Se taie feliute de caise cu care se orneaza prajitura si peste care se toarna gelatina pentru fixare.
Delicioasa!
July 2, 2013 at 6:13 pm
Doamne, ce bine ca am toate ingredientele si pot sa ma apuc de treaba oricand, altfel nu stiu cat am sa rezist. š
July 9, 2013 at 1:46 pm
Arata foarte apetisant, prezentare de nota maxima. Am si eu prajitura cu caise dar trebuie sa recunosc, reteta ta e foarte tentanta si trebuie neaparat incercata.
July 9, 2013 at 2:43 pm
Astept pareri dupa ce o incerci; de ce nu si poze sa vedem a iesit la fel sau mai buna si mai frumoasa?!..?
January 14, 2014 at 5:10 pm
delicioasaaaaa si foarte suculenta, iti ploua in gura doar cand te uiti la ea, superba..
January 14, 2014 at 9:24 pm
se poate realiza si cu prune, sau piersici