Inghetata de cacao si bucatele de ciocolata

Inghetata de cacao

Inghetata de cacao

Mie imi place inghetata de vanilie, consortul si copii sunt inebuniti dupa cea de cacao cu ciocolata, in concluzie ma supun (caci nici eu nu refuz o inghetata, fie ea si de ciocolata). Pe internet circula, o gramada de retete care de care mai complicate. Eu nu sunt adepta acestora, avand in vedere ca si reteta mea este una delicioasa. Iata ce va trebuie:

Inghetata de cacao si bucatele de ciocolata
Ingrediente:
ciocolata menaj 100 grame
zahar 150 grame
cacao 2 linguri cu varf
250 grame lapte sau apa
4 oua
2 linguri faina

Faina se amesteca cu cele 2 linguri de cacao, dar si cu zaharul pe foc, adaugand incet apa sau laptele, amestecand astfel incat sa nu faca cocoloase. Se da la racit dupa ce a fiert vreo 5-10 minute maxim. Radem pe razatoarea mare cata ciocolata de menaj vrem sa avem in inghetata si o dam la frigider.

Inghetata de cacao Inghetata de cacao

Intre timp despartim albusurile de galbenusuri, iar albusurile le batem spuma. Luam compozitia care s-a racit, o amestecam cu galbenusurile si mai apoi cu albusurile, de sus in jos, incet, incercand a omogeniza toata crema.

Inghetata de cacao Inghetata de cacao

Adaugam si bucatelele de ciocolata rasa, punem in forme si dam la congelator pentru vreo 5-6 ore. Asta-i tot! Sa va vad, la treaba!

Inghetata de cacao cu bucati de ciocolata

Inghetata de cacao cu bucati de ciocolata

Leave a comment