Mie imi place inghetata de vanilie, consortul si copii sunt inebuniti dupa cea de cacao cu ciocolata, in concluzie ma supun (caci nici eu nu refuz o inghetata, fie ea si de ciocolata). Pe internet circula, o gramada de retete care de care mai complicate. Eu nu sunt adepta acestora, avand in vedere ca si reteta mea este una delicioasa. Iata ce va trebuie:
Inghetata de cacao si bucatele de ciocolata
Ingrediente:
ciocolata menaj 100 grame
zahar 150 grame
cacao 2 linguri cu varf
250 grame lapte sau apa
4 oua
2 linguri faina
Faina se amesteca cu cele 2 linguri de cacao, dar si cu zaharul pe foc, adaugand incet apa sau laptele, amestecand astfel incat sa nu faca cocoloase. Se da la racit dupa ce a fiert vreo 5-10 minute maxim. Radem pe razatoarea mare cata ciocolata de menaj vrem sa avem in inghetata si o dam la frigider.
Intre timp despartim albusurile de galbenusuri, iar albusurile le batem spuma. Luam compozitia care s-a racit, o amestecam cu galbenusurile si mai apoi cu albusurile, de sus in jos, incet, incercand a omogeniza toata crema.
Adaugam si bucatelele de ciocolata rasa, punem in forme si dam la congelator pentru vreo 5-6 ore. Asta-i tot! Sa va vad, la treaba!
Leave a comment