Exista dulceturi si exista dulceturi.Cea de cirese amare face parte din a doua categorie 🙂
Lasand gluma la o parte, dulceata de cirese amare este deosebita.Mie imi aduce aminte de copilarie si avand in vedere ca , ciresele amare sunt foarte rare , ele crescand , de obicei prin paduri, si mai ales prin padurile dinspre munte, dulceata este o adevarata delicatesa.In fiecare an, in aceasta perioada am grija sa-mi aranjez in camara, cateva borcane proaspete .Cine nu a incercat niciodata sa manance asa ceva, nu stie ce a pierdut.
Dulceata de cirese amare are o savoare atat de aparte, incat ea poate fi servita ca atare, pe o simpla farfuriuta de cristal, ca-n vremurile bunicii.Pentru cei mai pretentiosi, o cupa de inghetata de vanilie devine, un desert pretios, cu 2 lingurite din aceasta dulceata.De asemenea , un orez cu lapte este delicios completat de cateva boabe negre de dulceata.Dar ce sa ma vorbim, eu zic sa incercam:
1,5 kg de cirese amare fara samburi
1 kg zahar
zeama de la o lamaie
cateva frunzulite de menta proaspata
Leave a comment